Teatru

Pyramus & Thisbe 4 You #DabijaShakespeareOdeon

Un vis cât patru nopți de vară…o noapte de vară cu patru vise…nu m-am decis încă. Vorbim de un „cvartet” al lui Shakespeare „dirijat” de Alexandru Dabija la Teatrul Odeon. Patru spectacole într-unul singur. Și acesta e Pyramus&Thisbe 4 You.

Se multiplică la patru scena meșterilor din Visul unei nopți de vară a lui Shakespeare. Se parodiază teatrul românesc contemporan…nu insist pe subtilitățile ascunse care se dezvăluie ușor, ușor în piesă. Altceva vreau să punctez: Oameni buni, vreți să râdeți, să vă bucurați? Mergeți de vedeți piesa asta, care chiar o să vă prindă! De ambele mâini, de amândouă picioarele și o să vă facă să stați așa, cuminți pe scaune, urmărind ”defilarea de forțe” –  o să vă fure „visul”, clar 🙂

pyramus-thisbe-4-you-la-teatrul-odeon-i17334
foto: Cosmin Ardeleanu

Și dacă totul în piesa asta e la dublu`…dublului, vă dau 4 motive să mergeți la piesă:

  1. Pentru Actori! Pentru Rodica Mandache, Pavel Bartoș, Antoaneta Zaharia, Mihai Smarandache și pentru mulți alții care joacă în spectacolul ăsta și care vă fac să cereți bis-ul întregii piese!
  2. Pentru ultima parte a piesei – când asiști la ceva ce poate n-ai mai văzut la niciun alt spectacol: tehnicienii teatrului Odeon, mai precis doi mașiniști, un recuziter și regizorul tehnic, devin actori. Și te-ai mira ce bine le iese!
  3. Pyramus&Thisbe 4 You a fost considerată de unii critici de teatru drept „cel mai bun spectacol de entertainment de pe scenele bucureștene” – sună a ceva ce vreți să vedeți, nu?
  4. Pentru minutele bune de aplauze de la finalul piesei! Chiar cred că minutele alea spun multe!

Închei cu un motiv care face cât patru și care e dat de Mihai Smarandache, unul dintre actorii „din cauza” căruia piesa asta e așa cum e (ba bine că faină!):

„Pentru mine a fost o bucurie întâlnirea cu Alexandru Dabija, regizorul spectacolului, pentru veselia pe care ne-a insuflat-o în repetiții când căutam cu toții ce și cum să facem, pentru rigoarea din cauza căreia el nu mai vine să vadă spectacolul, pentru mirosul de cauciuc pe care-l are spectacolul din cauza covorului de scenă pe care l-a folosit”.

Pyramus&Thisbe 4 You se joacă azi, la Teatrul Odeon. Poate mai găsești bilete. Dacă nu, încearcă pe 20 aprilie.

 

Advertisements