Teatru

#EmojiPlay – un alt fel de spectacol à la Gigi Căciuleanu

Imaginează-ți că în lumea asta n-ar mai exista cuvintele.

Cum ai spune ce gândești, cum ți-ai arăta sentimentele? Cum ai cere o pâine de la brutărie? Cum ai ține ședințele la job? Cum ai fi tu…cum ar fi cel de lângă tine?

Cum ar fi lumea asta?

Bun. Acum, imaginează-ți că nu ai cuvinte la îndemână, dar ai emoji – acele reprezentări grafice prin care poți transmite (aproape) tot ce dorești…Emoticoane care ne-au invadat și, prin care, credem noi, reușim să transmitem mai rapid ce avem de zis. Prescurtări de tot felul. Căci despre asta e vorba. Deci? Dacă vom ajunge să vorbim doar așa?

Cum ar fi lumea asta?

Acum transpune această lume de emoji prin dans. Spune ce gândești folosindu-ți și corpul, și mișcările, și talentul actoricesc. Iese? Vă spun eu că iese 🙂 sau, cel puțin, „dans-actorilor” din piesa #EmojiPlay le-a ieșit foarte bine. Gigi Căciuleanu, căci el stă în spatele acestui concept de spectacol (și, totodată, e și cel care-a inventat noțiune de „dans-actor”), încearcă să ne prezinte o altfel de lume. Mai bună? Mai rea? Ne lasă pe noi, spectatorii, să tragem concluziile. Nu știi dacă să te bucuri de ce vezi, că ți-e frică să nu te bucuri prea tare. Pentru că, mai apoi, intervine gândul acela: oare chiar o s-ajungem într-o astfel de lume? Știi, emoji pari prietenoși (cel puțin așa îți arată spectacolul ăsta), până în punctul în care începi și chiar îți imaginezi o astfel de lume…

EmojiPlay_(1)
foto: Adi Bulboacă

Pe mine m-a pus pe gânduri. Chiar da. Și merită să mergeți și voi să vedeți #EmojiPlay, la Teatrul Excelsior. E o lecție. Și îți dai seama, dacă ești atent, cât de mult ești absorbit de telefon, de nevoia de a fi mereu conectat cu ceilalți prin tot felul de gadgeturi și, mai ales, cât de des utilizezi emoticoane, prescurtări…din ce cauză? Că n-ai timp să tastezi cum trebuie, tot cuvântul…toată fraza?

O fi la modă. Sau o fi pur și simplu mai simplu să comunici așa.

Următoarele reprezentații #EmojiPlay – 10, 17 și 31 mai. Cum am mai spus, la Teatrul Excelsior.

Advertisements