Teatru

„O relație nouă este ca o mâncare pe care o mănânci pentru prima dată: îți place la nebunie!”

Știi momentul ăla când ești super încântat de o piesă în care joacă un mare actor (în cazul de față, Răzvan Vasilescu) și începi să urmărești alte spectacole de-ale lui? Astfel, dai de one-man show-ul lui, Era OK și la 60. Și suni repede la Godot pentru rezervare. A se înțelege că deja ai vorbit cu prietenii tăi, ți-ai format trupa pentru piesa asta 🙂 Mai ai de așteptat vreo 3 săptămâni până la spectacol, dar nu-i ăsta baiul. Bine că ai bilete!

Știi momentul ăla când ajungi la spectacol și afli că stai moț, la prima masă, chiar lângă scenă? Atunci îți dai seama ce grad de nerăbdare ai avut să vezi piesa asta…:)

Știi momentul ăla când îți spui: vai, ce fain trebuie să fie show-ul ăsta, că deh…e al lui Răzvan Vasilescu! Ai așteptări mari, dar mari, mari, pentru că l-ai mai văzut jucând, ți-a plăcut enorm și știi sigur că n-are cum să nu fie și acesta un spectacol cu adevărat reușit. Te gândești că trebuie să fie peste ce-ai văzut până acum, că-ți dorești mereu să te surprindă. Chit că în La Grande Magia și în Meșteșugul Vieții, ambele jucate la Bulandra, a făcut roluri de excepție (vezi ce-am scris despre piese aici și aici).

ilikecluj.roDeci știi momentul ăla, da? Atunci ține-l bine minte și bucură-te că filmul se derulează fix așa cum ți l-ai imaginat. Dar cu mult mai multe zâmbete și râsete. Pentru că se râde muuult și bine la acest stand-up comedy cu Răzvan Vasilescu. Are glume faine, unele subtile, altele pe față, cu întâmplări rememorate cu umor fin, de calitate, cu puțină nostalgie și cu multă asumare. Asumare a vârstei lui, de 63 de ani, pe care o percepe așa cum e, cu bune, cu mai puțin bune…în principiu cu bune. Pentru că Răzvan Vasilescu știe să vadă ce e mai frumos din ce-a trăit, din ce trăiește, povestește cu haz de cum era la 60 de ani, trece prin etape ale vieții, își amintește și câte ceva din copilărie, despre povețele bunicii, dar povestește și despre dragoste, căsnicie, părinți, fericire și multe altele. Și tare fain le mai zice! Mi-a demonstrat că se poate râde pe săturate folosind doar umor de calitate, și că publicului îi place asta, că nu trebuie musai să folosești și vorbe vulgare ca să-i fii pe plac.

Mi-au rămas în minte trei momente din spectacolul ăsta, pe care le redau în cele ce urmează: „Televizorul e gumă de mestecat pentru ochi”, „Eu am avut impresia că am timp. Părinții au avut mereu dreptate! Ce repede trece timpul!”, „O relație nouă este ca o mâncare pe care o mănânci pentru prima dată: îți place la nebunie!”.

741Mergeți să vedeți Era OK și la 60 cu Răzvan Vasilescu. O să vă placă mult! O să râdeți mult și-o să vă bucurați, mai bine de o oră, de umor bun, de calitate! O să vă relaxați, o să treceți prin mai multe stări, o să intrați în lumea lui Răzvan Vasilescu. O să treceți prin timp, alături de el, și-o să vă creeze imagini despre cum era, despre cum e viața lui și-o să mai vreți! Cu nostalgie, cu seninătate, cu bucurie. Adică…parc-ar merge un bis! Cam așa 🙂

Era OK și la 60 se joacă azi, 12 iunie, La Godot Café-Teatru, de la ora 20:00.

Surse foto: ilikecluj.ro, godotcafeteatru.ro

Advertisements